Tack Lotta!

20 dec 2017

Idag vill jag lyfta fram och tacka denna härliga person.

Fem veckor innan OS i Sidney drabbades jag av en tuff knäskada. Jag var ett av Sveriges största medaljhopp och skadan fick stort utrymme medialt detta år. Dr Lotta Willberg såg till att jag fick snabb och bra behandling och framförallt det mentala stödet jag behövde efter skadan. Såklart enormt jobbigt att inse och förstå att man inte kommer att kunna prestera trots att man satsat hårt i flera år för att nå ett av sina stora mål i karriären.

Fyra år senare var det dags igen. Jag hade haft enorm värk i armbågen och det strålade ut i fingrarna inför OS i Athen. Dr Lotta lät göra en röntgen och meddelade att det bara var att köra på som vanligt och att det inte var något allvarligt med min armbåge. Direkt efter OS blev jag dock kontaktad av Lotta igen och hon avslöjade då vad hon hade sett på röntgen någon månad tidigare. Jag hade flera lösa benbitar i leden som utlöste denna värk. Hon avslöjade att hon inte hade velat berätta detta för mig eftersom OS låg för nära inpå för en operation. Samtidigt var hon orolig över att min vetskap om skadan skulle påverka mig negativt mentalt inför och under OS. Hon sa också att skadan inte förvärrades av att jag tränade på några veckor till.

Så även denna gången stödde hon mig mentalt genom hennes pedagogiska och empatiska sätt att vara som människa, utöver hennes stora kompetens som läkare. Lotta opererade sen min armbåge och jag fick med mig fem benbitar stora som tänder hem i en liten ask. Jag var sen fit for fight och kunde senare i karriären nå flera av mina stora mål och drömmar inom idrotten. Som ni förstår så är man aldrig ensam om sina framgångar utan det är ofta flera runt omkring som är delaktiga och som borde ha en del av sina framgångar eller medaljer.

Så idag var det dags att få träffa Dr Lotta igen. Efter år av krypande och hoppande på brottarmattan så var en av mina slemsäckar i knät förbrukad vilket besvärat mig ett tag. Dr Lotta tog bort bursan och sa att den såg ut som en gammal ihoprullad korv utan funktion😊 Så nu är jag snart fit for fight igen tack vare denna kvinna. Stort tack Dr Lotta willberg för att du hjälper så många atleter, motionärer och andra grupper av människor att må bra och kunna prestera på topp. Du är också en bidragande orsak till att jag forfarande kan hålla mig stark, frisk och hålla formen trots att jag numera fyllt gubbe. Tack Lotta❤️

Kontakta oss

Är du intresserad av föreläsningar, träning eller events? Kontakta mig gärna via epost nedan så återkommer jag inom kort.

Bokning och förfrågningar:
martin@martinlidberg.com

För press:
Pressbilder

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.